Syltekursus på Hjerl Hede

Tidligere var efteråret andet og mere end et vådt og koldt pauseslag
mellem sommer og vinter. Det var en travl årstid, hvor der skulle samles
forråd til en lang vinter.  Grønsager skulle høstes, bær og frugter plukkes,
samles og tilberedes, så de kunne holde sig og være et vigtigt
supplement til vintermaden.

Børn og voksne hjalp hinanden, og gamle færdigheder i haven og i
køkkenet gik naturligt i arv mellem generationer. En stor del af den
lærdom er gået i glemmebogen hos de fleste, og er erstattet af frostvarer,
fastfood og færdigretter. Har du interesse i gamle færdigheder som
syltning og fermentering, så er det den sidste weekend i september
at du skal komme på Hjerl Hede.

Ta´ veninden, barnebarnet eller hele familien med på Hjerl Hede
og lær at fremstille syltetøj, asier eller rødbeder på gammeldags
manér på de gamle brændeovnskomfurer.

Syltekursus

  •   Lørdag d. 29/9 2018 fra kl. 10-15 eller 
  •   Søndag d. 30/9 2018 fra kl. 10-15

Pris pr. deltager 250 kr.

Maks antal deltagere: 14

Sted: Præstegården på Hjerl Hede

Program:
10.00-10.30 - Velkomst og kaffe
09.30-12.00 - Gennemgang, aktivitet, afprøvning.
12.00-12.30 - Frokost
12.30-14.00 - Gennemgang, aktivitet, afprøvning.
14.00-15.00 - Eftermiddagskaffe – vi smager på varerne

N.B. Medbring selv et par glas og få dem fyldte med hjem. 

Hjerl Hede levere øvrige materialer.

Kun ved forhåndstilmelding inden den 10/9 2018

 

Tilmeld dig her - lørdag

Tilmeld dig her - søndag

 

Spørgsmål: Kirsten Møberg - km@hjerlhede.dk