Instagram profile picture size

Det sker for børn | Hjerlhede.dk

Hjerl Hede - er for børn

Ja det vil mange børn gerne skrive under på. For på vores museum er der sjove, spændende og lærerige aktiviteter for børn i alle aldre

Lego bygget som historiske bygninger? huse, haver, tog m.v. Til "LEGODAGE" i juni kommer Lego entusiaster fra hele Danmark og stiller deres egne hjemmelavede byggerier op i hele visitorcenteret. 

I efterårsferien handler det om "Trolddom, sagn og gåder". Fortidens historier er mange og nogle spændende og nogle måke uhyggelige. Hvad er et sagn? Findes der trolde? 

Du kan også opleve Mørket på Hjerl Hede, hvor historier om overtro bliver levendegjort om aftnene i mørket. mød bl.a. Slattenpatten, heksen og troldene(kræver tilmelding). 

Til sommer og jul, afholder vi hvert år levendegørelse, hvor mange frivillige børn og voksne gør museet levende som i gamle dage - oplev mange forskellige håndværk tæt på - og prøv selv kræfter med nogle, f.eks. gamle lege på den historiske legeplads, karte uld, spinde, kniple, skyd med bue og pil. Eller hvad med en skoletime hvor børn skal gå i skole som den gang tipoldefar var dreng. 

Legepladsen er altid et besøg værd, den ligger lige ved siden af madpakkehuset, og Restauranten. I 2018 blev en del af det nye "Jens Hansens Bondegård" færdigt (se billede foroven her på siden), hvor man bl.a. kan lege inde i et bondehus, som hvis man boede på landet i gamle dage. Udenfor er der trædyr og andre ting. 
I løbet af 2019, bliver en staldbygning ved siden af færdig, hvor man også kan lege med trædyr og hoppe i høet.