Hjerl Hede - er også for børn

NYHED 2021 - NY LEGEPLADS
Nu er vi gået i gang med resten af den store legeplads. En stor del vil være færdigt i løbet af dette forår - sommer.
Legepladsen kommer til at bestå af forskellige områder for flere aldergrupper: De underjordiske, De overjordiske, Børnenes gård, Det mystiske osv.  D
er kommer løbende udvidelser over de næste 3 år, på det som er der nu. Følg med - Kom og kig - Prøv. VI GLÆDER OS - Det bliver så fedt. HUSK at børn har gratis adgang under 18 år, og voksne kan p.t. købe adgang for 40,- (Åbent for gåture i sæsonlukning indtil d. 1/4-2021).

Køb adgangbillet her

Se plantegning af den nye legeplads i linket nederst på siden
 

Events på Hjerl Hede:

Til "LEGODAGE" i maj kommer Lego entusiasterne "Byggepladen" fra hele Danmark og stiller deres flotte legokreationer op i hele visitorcenteret. Der er masser af muligheder for at lege med.

I efterårsferien handler det om "Rollespil og folketro - Det´for børn". Fortidens historier er mange og nogle spændende og nogle måske uhyggelige. Hvad er et sagn? Findes der trolde? 

Du kan også opleve Mørket på Hjerl Hede, hvor historier om overtro bliver gjort levende om aftenen i MØRKET. Mød bl.a. Slattenpatten, heksen og trolden (NB! kræver tilmelding). 

Til sommer og jul afholder vi hvert år Levende Historie, hvor mange frivillige børn og voksne gør museet levende som i gamle dage - oplev mange forskellige håndværk tæt på - og prøv selv kræfter med nogle, f.eks. gamle lege på Børnenes Gård og legeområdet, karte uld, spinde på klitgården.  

Legeområdet generelt er altid et besøg værd. Området ligger lige ved siden af madpakkehuset og Restaurant Skyttegaarden. I 2018 blev en del af det nye "Børnenes Gård" færdigt  hvor man bl.a. kan lege inde i et bondehus, som hvis man boede på landet i gamle dage. Udenfor er der trædyr og andre ting. 

I 2019 kom også en ladebygning til, hvor man også kan lege med trædyr og hoppe i halm, samt 3 nye store lege-klatre huse, bygget i samarbejde med Arkitektskolen Århus.
Området vil nu igen være under udvikling de okmmende 3 år, og som skrevet øverst - her til sommer vil mange nye ting være at opleve og lege i og på. 
Væltepetere, stylter og sjippetorv - gynger - de gode gamle ting - som man legede med i gamle dage - Jo de er der stadig. Kom og leg - Vi ses på Hjerl Hede. 

 

Filer: