Udstilling

19. august– 30. september 2021

Kloge folk og Trolddomsurter

Grønne velduftende urter. Friske, tørrede og som salve. I kan se dem rundt i museet, dufte og læse om deres magiske evner, når I møder deres skilte. Hele museet er en udstilling, om netop temaet Kloge folk og Trolddomsurter, skabt for Jer.

Allerede ved ankomsten vil I se temaet præsenteret i vores velkomstcenter. Ude i museet; i de mange haver, er der planter, blomster og helbredende urter, med fortællende skilte, bare følg de små stier rundt og oplev duftene.
I Hedegården findes et lille herbarium, som kan opleves i den ene længe. Er I særligt interesserede i de kloge folks medicinplanter, kan et nyt infohæfte købes med til den sanselige tur i museet, inden i begiver Jer ud.
I museets museumsbutik, kan mange urte- og plantebøger, samt medicin – og kogebøger købes med hjem.
Udover museets tema om Kloge Folk og Trolddomsurter, kan alle Frilandsmuseet Hjerl Hedes skønne bygninger og gamle dyreracer opleves, rundt omkring. De godt 50 bygninger viser hver især deres tid, og liv, og særligt 8 hjem er repræsenteret med deres egen historie fra en særlig familie som har beboet det hus/ gården. Livshistorier som man ikke tror fandtes, eller som blot emmer af en svunden tid, før industrialiseringen.

God fornøjelse på turen rundt i vores museum.

De omtalte opskrifter fra TV-MIDTVEST udsendelsen d. 14/9 – kan I finde i linket her nedenfor

Køb billet