Hjerl Hede - er for børn

Ja det vil mange børn gerne skrive under på. For på vores museum er der sjove, spændende og lærerige aktiviteter for børn i alle aldre

F.eks. når vi i år har "Stenalderdage" hvor vi skal lære om hvordan man levede i stenalderen - og så kan man prøve at grutte sit eget korn til mel og bage et brød over bål.  

Eller hvad med Lego bygget som historiske bygninger? huse, haver, tog m.v. Til "LEGODAGE" i Maj kommer Lego entusiaster fra hele Danmark og stiller deres egne hjemmelavede byggerier op i hele visitorcenteret. 

I efterårsferien handler det om "Trolddom, sagn og gåder". Fortidens historier er mange og nogle spændende og nogle måke uhyggelige. Hvad er et sagn? Findes der trolde? 

Du kan også opleve Mørket på Hjerl Hede, hvor historier om overtro bliver levendegjort om aftnene i mørket. mød bl.a. Slattenpatten, heksen og troldene(kræver tilmelding). 

Til sommer og jul, afholder vi hvert år levendegørelse, hvor mange frivillige børn og voksne gør museet levende som i gamle dage - oplev mange forskellige håndværk tæt på - og prøv selv kræfter med nogle, f.eks. gamle lege på den historiske legeplads, karte uld, spinde, kniple, skyd med bue og pil. Eller hvad med en skoletime hvor børn skal gå i skole som den gang tipoldefar var dreng. 

Se hele årets aktiviteter på:  http://hjerlhede.dk/da/content/rets-aktiviteter